Освящення храму

Надежда Погребняк
Прийшло свято у наш храм
Тут зібрався цілий Жван
Хтось прийшов щоб помолитись
Дехто просто подивитись
Прибули до нас до храму
Ще й сусіди прихожани
Люди вміють ці молитись
Не ліняться потрудиись
Тут були старі й малі
Прийшли учні й вчителі
Бо поважна це причина
До нас приїхав Благочинний
Таке бува не кожен рік
Можна сказати й раз на вік
Честь велика нам дісталась
Наша церква освящалась
Тут дзвонили усі дзвони
Здається плакали ікони
Від такої благодаті
Душевно стали ми багаті
Бог послав нам гожу днину
Бо Він милує людину
Він прощає нам гріхи
Тільки треба в храм іти
Не тоді іди молитись
Як не можиш поступитись
Не чекай значну подію
Завжди відвідуй літургію
Свято нам створив отець
Він в нас дуже молодець
Бо закони Божі знає
Й нас до цього теж привчає
Важко нам тепер учитись
А ще важче покоритись
Скалічене в нас покоління
Як дасть Бог прийде прозріння
Вмієм ми повеселитись
Вчімся й Богові молитись
Віру треба в душах мати
І про предків пам'ятати
Їм не солодко жилося
Але здавна так велося
Зранку в храмі помолися
А тоді іди трудися
Їм часу завжди вистачало
Нам чомусь його замало
Не у цьому тут причина
І не винна тут людина
Віру нашу розтоптали
Всіх у клуби закликали
Ми ж устоять не зуміли
Тому й віру загубили
Ми від Бога відступили
Душі наші почерствіли
Вчімся каятись й молитись
Й не лінімся потрудитись
І гріхи свої признаймо
В Бога милості прохаймо
Часто в Божий дім ходім
І онуків теж водім
До іконів припадім
Душі свято сотворім
Бо душа тонка струна
В пеклі ж мучиться вона