Гад

Олег Омелянчук
Ти літаєш у-ві сні,
чи ні?
Відчуваєш невагомість,
чи натомість
все вужем липким повзеш?

Авже ж...

Недоздохло, напівсліпо
око кліпа.
А на мене кличе світ:
"Привіт!"
За хвилиною хвилина

далі лину.

Навкруги - моя весна!
Вона.
Зорі нижче й нижче неба.
То так треба.
Час ламаю навпіл сам:

Це - вам,

а ось цей шматок - для мене.
Полонений
мозок вперше за життя-
буття
відчува можливість втечі.

І до речі,

що на дотик кольори
згори
звуків різних найніжніших
веселіші,
я, здається, знав давно.

Воно,

те знання душі не гоїть,
бо з тобою
буду дерти її знов,
щоб кров
тілу слинила дорогу.

Все ж волога

там, в пекельній цілині
в ціні,
де повзтиму знову радо
поруч гадом.