Бабам

Алёна Восеньская
Якія ж вы, бабы, дуры!
Сядзіце у сваим патаенным завуголлі,
Замест таго, каб купацца ў іржышы на полі,
Марыце аб моры у Сінгапуры...
Дуры вы, бабы, дуры!


Замест таго, каб сустракаць світанні на даху,
Спрачаецеся з пенай у рта,
Дзе было б лепей, у Парыжы ці у Манака,
Пиць трыпл-сек и вячэраць фуа-гра.


Вашыя мары ўсе як адна, такія простыя,
Як хлапчуковыя маечкі лакоставыя,
У вашых вочках не бачна дна - такія яны глыбокія,
Бо самі вы, усе як адна,
Дно нашай інтэлігенцыі сінявокай.