Поисках си вятър

Петко Илиев
Написах ти думи, с които да идвам при тебе,
поисках си вятър, по него писмото да  пратя,
мостове прокарвах над бездни наречени време,
а пътя с ръцете намирах, обсебен от мрака.

Катерих скалите, въжета ми бяха мечтите,
реките без брод прекосявах с едничка надежда,
че вярна посока избрал съм, че в края на дните,
лика ти ще зърна, макар, и в минута последна.

Мъглата ми стана одежда, а вълците братя,
в земята от злобата скрих се, но пак ме намери,
поисках си вятър по него писмо да ти пратя,
сподавени в сълзи слова, прегръдка от мене.