Фiлософiя одинокостi

Валентина Толошная
Одинокість, нумо, що за птаха?
Під ногами чорно-сірий сніг,
Десять слів з пустого альманаха,
Безкінечний патів  перебіг?

Сизий морок хмурого туману,
Синій холод зимньої імли?
Та яскравий  блиск Альдебарану,
Крізь безмежний Всесвіт до Землі?

І  думки, загублені у болі,
Мрії, що застигли навкруги,
Шепіт придорожньої тополі -
Відгук невимовної туги?

Невгамовний крик бринить у вухах
Крає те, що звалося душа…
Знов  якась незграбна "показуха"
Рухає  народження вірша…

О!  Процес народження…  Нарешті.
Нащо теє марення  блукань.
Одинокі  з роду і до смерті.
Досить  філософій,  нарікань.

Як би не крутили  швидкоплинно
Вир життя чи надра самоти
Істина  закладена в  хвилинах -
Проявах  найвищої мети.

грудень 2010