Святиня 2008р к

Надежда Погребняк
Побувала я в столиці
Нинішнього року
Цікавили мене храми
Є їх там нівроку

Виблискують куполами
Софія і Лавра
Красується Андріївський
І святого павла

Слава Богу що маємо
Де ми поклонитись
У тяжку для нас годину
Богу помолитись

Як ступила в днину гожу
До святої Лаври
Зігрілася душа моя
Без теплої ковдри

Поринула в світ блаженний
Чистий і смиренний
Відвідала слава Богу
Святий хід підземний

Покояться святі мощі
У цім підземеллі
Пронизане святим духом
Від землі до стелі

Прибуває народ грішний
До свої святині
Слава Богу що зберегли її
Для нас аж до нині

Мені ж грішній в підземеллі
Дух перехватило
Щоби пройти аж до краю
Сили не хватило

Дивилася й дивувалась
невже так буває
Що наб горами святими
Благодать літає

Радується душа моя
Що тут побувала
Що на цю святу земельку
І я теж ступала.