***

Любовь Кононенко-Грицюк
       УКРАЇНА

Купаюсь в очах волошкових,
По Чорному морю пливу,
Твоя я солона краплина,
І тільки тобою живу.

Сади твої соком налиті.
Степи, як широка душа.
Лани найбезкрайніші в світі –
Дбайливого серця краса.

В гаю соловей, та лелека,
Куток, що на схилі Дніпра,
Та пісня, що лине далеко –
Частинка душі і тепла.

Вугілля твоє, як перлина,
Бескид зачіпа синяву.
Ти ненька моя, Україна,
В обіймах твоїх я живу.
                08.05.2009.