Перший снiг

Таисия Цыбульская
Що за пух летить подвір'ям
І кружляє білим пір'ям?
Над лісами, над хатами,
Над дорогами й стежками!

Вуса обліпив котові,
Гарно котику в обнові!
Та не радий кіт Мартин:
"Краще вискочу на тин!

Ніж такі обнови мати,
Утечу скоріш до хати!"
Нерозумний кіт Мартин!
Мабуть, ти такий один!

Знає і мала дитина,
То в сніжку стоїть хатина,
То на ґанок і поріг
Випав перший білий сніг!