стрiлецьке

Владимир Киевский
Вибач мені,   моє сонце,
Вибач мені,   моя пташко,
Що   зачинене   віконце,
Трудних днів найшло багато.

Що я тут,  на краю  світу:
"Ту-гу, ту-гу", - на сопілці,
На сопілці...  квітнуть квіти,
Ото  тільки,  щоб   зігріти.

Ото тільки, що  стрілецькі
За  спиною  маєм  кріси,
Ото  тільки  -  молодецькі,
Як виблукаєм коли з лісу.

Уляжеться  пил під  ноги,-
Сіделечко, кінська  грива,   
Трава  пахне  при  дорозі,
Заживемо  й  ми  щасливо.

А  як підем  перЕлісом -
ОбІзветься  лист із дуба...
То якось і перемелеться,
Моя  мила...  моя  люба.