тут порядкуjе...

Владимир Киевский
Тут  порядкує  теплий дух життя,
Від  димаря  до   зір  над головою;
І  я  іду,  іду  слід за  тобою -
У  новий  день  і  у  нове буття.

Висить  у  клуні  колесо  стальне,
І дерев'яний  обруч  обрус  стелить.
Сьогодні  ще  на  млин... і  перемелють,
А завтра  вже  само  мо' промине.

Хиткі  гринджоли  прилаштуй  до  ніг,
Бо  подають  як  наріжні  скрижалі,
Пережили   коли   жалі   стожалі,
То  й  перебудемо  закланний  сміх.

На  колір  неба  вицвілу блакить
Накинуто   морозяну  китайку,
І  листопад  останню  кида  пайку
Рибацьку  грудню  на  пришерхлий лід.


Упорядкуй  буденність  цю   життя,
О  святість  зір  над  світу  головою!
І  я  піду,   піду  слід  за  тобою,
До  всепрощень,  і  до...    всезабуття.





(16 листопада)