Джерело

Таисия Цыбульская
У холодній росі
Намочу я свої босі ноги,
До душі джерела
Заповітні шукаю дороги!
у небесній красі
Розіллється блакитне світання,
То мого джерела
До зеленого краю вітання!

Нахилюсь до води,
Пригорнусь до співочого серця,
Зазирну до очей,
Кришталем усміхнуться озерця.
Поцілую сліди,
Задзвенить синьоока стежина.
Скине тугу з плечей,
Заспіває квітуча долина!

І біжить через дні,
Через болі,тривоги й печалі,
І збирає любов
У яскраві,червоні коралі!
І бринить навесні,
І сміється,і зиму прощає,
І душа його знов
Рветься в небо і дзвінко співає!

У холодній росі
Намочу я свої босі ноги,
До душі джерела
Заповітні шукаю дороги...