Синичка

Надежда Погребняк
У садочку сніг лежить
За вікном мороз тріщить
Як цю зиму пережить
Бідна птешечка пищить
Ой як жаль мені синичку
Одягну мерщій спідничку
Шубку шапку й рукавички
І на ганок до синички
Кличу я її до хати
А вона взялась тікати
Мушу в діда запитати
Як синичку врятувати
І дідусь дає пораду
Як біді цій дати раду
Змайстрував він годівничку
І з мішка дістав пшеничку
Щоб пташкам їди хватало
Дід повісив й свіже сало
Закріпив це все на ганку
Посадив в вікні Сніжанку
І взялись сповтерігати
Хто ж це буде коштувати
Ось синичка жовтогруда
Вже літає біля блюда
Дзьобиком сальце смикнула
І мерщій кудсь метнулась
Та не довго я чекала
До віконця припадала
Бо синичка мудра пташка
Надзвичайна розумашка
Запросила весь свій рід
На смачнесенький обід
Коштували серна й сало
Мабуть їм вже тепло стало
Цвірінчать всі під вікном
Ой як весело  разом
Бачиш любая Сніжанко
Як в нас весело на ганку
Ми створили свято птахам
Взимку важко бідолахам
Треба ім допомагати
Зиму лютую здолати
А коли весна настане
Цей весь рід наш сад догляне
Щоб в нім рясно все вродило
Ці синички зроблять диво
Шкідників всіх заклюють
Цим нам ділом і подякують