Але менi в метро...

Надя Чорноморець
Чудово – сніг. А черги довжелезні
На "АвтоСвіт". Але менi – в метро.
Розкішні зали, внутрішнє тепло
І від погоди – повна незалежність.

Проникливий етюд про обережність.
Сопілки заспокійливе шитво.
Зустрічні маски. І живе русло
Стікає у вагонове безмежжя.

За поручень триматися – керовано.
Суцільне відчуття чужого ліктя.
Юрба в легких хитаннях структурована.
В потребі спільності – нове тисячоліття.

Дзвенячий вітер, переможний цокіт.
В безсиллі часу ненавмисний клопіт.

1999

"АвтоСвіт" - назва однієї з перших автокомпаній,
яка організувала рух маршрутних таксі в м.Києві