К. Подревский, Дорогой длинною, English

Вячеслав Четин
Личная оценка: 5-\5

http://www.youtube.com/watch?v=JNnxEiKOeqw

Used to drive a coach-and-three with jingles,
Dots of light were glimmering afar.
Chargers, if you could have been with me now
To dispel the boredom in my heart.

Refrain:
Along an endless road,
And on a moonlit night
And with a sonorous song that rings around,
And with an age-old one,
That seven-stringed ol' one,
The one that roused me oftentimes at night.

Can't forget our rendezvous and partings,
Gone away forever former days,
Can't forget your moonlit silver arms, gone
On a coach-and-three, for good, away.

Refrain.

Only, it turns out, we sang for nothing,
For no reason burning nights and days.
Since the former days are o'er and done with,
Then our nights have also gone away!

Refrain.

To another range, in new directions,
You and I, since now, have got to go.
Used to drive a coach-and-three with jingles,
Only finished driving long ago.

Refrain.

Though a jaunty youth elapses, slipping,
Like through folded fingers melting snow,
Our daring coach-and-three with jingles
Will be rushing with us on and on.

***

Ехали на тройке с бубенцами,
А вдали мелькали огоньки…
Мне б теперь, соколики, за вами,
Душу бы развеять от тоски!

Припев:
Дорогой длинною,
Погодой лунною,
Да с песней той, что вдаль летит, звеня,
Да с той старинною,
Да с семиструнною,
Что по ночам так мучила меня!

Припев.

Помню наши встречи и разлуки,
Навсегда ушедшие года
И твои серебряные руки
В тройке, улетевшей навсегда.

Припев.

Да, выходит, пели мы задаром,
Понапрасну ночь за ночью жгли.
Если мы покончили со старым,
Так и ночи эти отошли!

Припев.

В даль другую новыми путями
Нам отныне ехать суждено!
Ехали на тройке с бубенцами,
Да теперь проехали давно!

Припев.

Пусть проходит молодость лихая,
Как сквозь пальцы талая вода,
Только наша тройка удалая
Будет с нами мчаться сквозь года.

Припев.