Злiтай

Татьяна Левицкая
А навесні злітає й той,
Хто навіть в фізиці не тямить.
Злітай і ти! Заграй гобой
Народну мудрість над полями.

Палахкотить життя-рівчак
У темних хащах кострубатих,
Тримає небо на руках
Усіх бажаючих літати.

Червінці розкидає ніч,
Збирай у пазуху співочу,
Пройде ще декілька сторіч -
Крильми і полоз затріпоче!

2010 р.