***

Татьяна Рыбарь
А я кажу, ці лагідні сніги
зігріти здатні твердь земну і душу.
Я в них загрузла, майже не ворушусь.
Відчуй і ти, як тепло навкруги.
В них захлинулись ріки й береги,
і причаїлись аж до нової доби,
допоки не розчинить небо фарби
і залоскоче промінь сонні верби
аж вирине весна з-під їх габи.
Нехай святяться чисті ці сніги,
благословенні Божою рукою,
чистилищем призначені судьбою,
і цій землі, і нам, земним, з тобою.