Из Шела Сильверстайна

Андрей Саар
A hippo sandwich is easy to make.
All you do is simply take
One slice of bread,
One slice of cake,
Some mayonnaise,
One onion ring,
One hippopotamus,
One piece of string,
A dash of pepper-
That ought to do it.
And now comes the problem...
Biting into it!

Гиппосэндвич сделать просто:
Хлеба два куска- по росту
Одного гиппопотама,
Майонез... (или - сметана),
Перец и колечко лука -
(Очень легкая наука...)
Вот и всё, закрыта тема,
Есть всего одна проблема -
Бегемотобутерброд
О-очень плохо лезет в рот...


There once was hamburger whose name was James -
What? Didn't you know all burgers have names?
Well they do - some are Norbert and some are named Neal,
Some are Llewellyn, some are Lucille,
Some just have nicknames like Bunky or Bean,
Others have long names like Rose-Mavoureen.
Like you. each one's a special and no one's the same,
So please, 'fore you bite,
Be polite - ask their name.

Жил бутерброд.  И его звали Вова...
Что, никогда не слыхал ты такого?
Все бутерброды живут с именами
Это вот - Веня, а этот вот - Ваня..
Есть у них клички - как Боб или Шмель,
Или там  -  Сильвия-Эмманюэль...
Так что,  дружище - повежливей с ними,
Прежде чем лопать
Спросил бы хоть имя...