Примха

Руслан Птуха
Залиш мені мозолі замість шкіри.
Хутро побите міллю – замість слів.
Замість зірок – зіниць вологі діри, -
Бо я, мій друже, гірко захворів.

Пекельна примха: відчуття свободи
В камінних скронях звабливих домів –
Малює непересічні розводи
Над звалищем пересічних голів.

Холодний піт, мов остогидлу їжу,
Пихає в простирадла щедра ніч. –
Ламаю вщент камінну кладку свіжу –
І знову зі стіною віч-на-віч...

                07.09.2000