Свято Водохреща

Надежда Троян
Стоїть величаво на схилах Дніпра
Печерськая  Лавра — колиска добра.
Несуть службу Божу монахи й ченці,
Поборники світла та правди борці.
На Київських горах в часи старини,
Відшельники  світу  притулок знайшли.
Тут службу нелегку святії несли
І слово Господнє до нас донесли.
Святкуєм сьогодні ми свято води,
Прості і багаті приходять сюди.
У день Водохреща всі в Лавру спішили,
На свято вода набирається сили.
Стає  оберегом  у тяжку годину,
Лікує хвороби, рятує людину.
Сьогодні церковнії дзвони лунають
І всі один одного з святом вітають.
У Трапезній церкві свічу запалили
І Господа Бога за рідних просили.
До Божої Матері в шані звертались.
З поклоном про те, щоб за нас заступалась.
То ж низький уклін Вам, служителі Бога,
За те, що нелегку обрали дорогу.
Багато віків ці святині збирались,
Щоб радість на серці в цей день відчувалась.


22.01.11р.