Пiсня мандрiвця

Владимир Киевский
                Позич мені решітко


Як повіє сіверко
на ялини, на смереки,
позич мені ситечко
порохами із далеку.


Позич мені ситечко
на яшнії, на гречані -
на крупи посічені
червленими місяцями.


Позич мені обруч цей,
Прийми мене на гостини!
Як повіє сіверко
Розхристані павутини.