Дитя

Ольга Глапшун
                Дитя

     З народженням дитини мрії матері неодмінно вже пов’язані з майбутнім свого малюка. Вона прагне, щоб він швидше розвивався, щоб світ якомога повніше відкривав йому свої таємниці. Бачить його сильним і самостійним на широкій і світлій дорозі життя.
     І разом з тим – о, життєві парадокси! – все міцніше стискає маленьку долоньку, намагаючись не відпускати від себе, щоб підхопити на руки та міцно пригорнути до грудей за будь-якої небезпеки.
     Коли син на короткий чи довгий час покидає домівку, до цього неможливо звикнути.  В серці оселяється неспокій і тривога. В думках народжуються молитви, щоб всі небесні сили оберігали його від нещасть та напастей, щоб допомогли здоровим та неушкодженим повернутися додому.
     Моє дитя повертається! Пригладжую непокірний чуб, тулюся до неголеної колючої щоки...


                Дитя

     С рождением ребенка мечты матери непременно связаны с мыслями о будущем ее малыша. Все ее стремления направлены на то, чтобы он быстрее рос, развивался, чтобы мир откровенно и щедро раскрывал ему свои тайны. Представляет его сильным и успешным на светлой дороге жизни.
     И вместе с тем, - о жизненные парадоксы! – все крепче сжимает крохотную ладошку, стараясь удержать его рядом, чтобы подхватить на руки и крепче прижать к себе при малейшей опасности.
     Когда сын покидает родительский дом, с этим невозможно смириться. Сердце охватывает беспокойство и тревога. Мысли матери непроизвольно становятся мольбами ко всем небесным силам, чтобы те защитили его от несчастий и напастей, помогли здоровым и невредимым вернуться домой.
     Мое дитя возвращается! Провожу ладонью по непокорным волосам, прижимаюсь к небритой колючей щеке…


                Авторський переклад іспанською

                Nin`o
      Con el nacimiento del nin`o los suen`os de la madre seguramente son vinculados con las reflexiones sobre el futuro de su chiquitin. Ella anhela que el crezca y se desarrolle mas rapido, que el mundo le abra mas plenamente sus misterios. Le imagina a su hijo  fuerte y exitoso en el ancho camino  de la vida.
    Y al mismo tiempo - !que paradojas vitales! – le estrecha fuertemente su pequen`a manita, intentando mantenerlo a su lado para cogerlo en los brazos y apretarlo contra su pecho si hay algun peligro.
     Cuando el hijo abandona el hogar  paterno, es imposible asumirlo con este hecho. El corazon se inquieta y se alarma. Los pensamientos de la madre se transforman involuntariamente a las oraciones que los angeles del cielo le protejan de todas las penas y desgracias, le ayuden regresar a casa sano y salvo.
     !Mi nin`o ha vuelto! Le acaricio su pelo rebelde y me pego a su mejilla espinosa, sin afeitar...