Мы - листики весенние

Светлана Мурашева
Мы - листики весенние,
Из почек лезем, пыжимся.
Когда пора цветения,
Мы солнцем не надышимся.

А, если мелкий дождичек
Нас ласково касается,
Нам даже подорожничек
Игриво улыбается.

И мы от счастья вешнего,
Конечно, распускаемся!
И мы от солнца нежного
Весною наслаждаемся.

***
 
Благодарю болгарскую поэтессу
Генку Богданову за красивый
превод моего стихотворения
на болгарский язык.

ПРОЛЕТНИ ЛИСТЕНЦА
Пролетни нежни листенца сме ние.
Вирнали носле от почвата никнем..
Когато е време цвят да развием
Ние на слънчице сме ненаситни.
 

А щом  ни изкъпе ситен  дъждец,
живовлякът ни се усмихва ласкаво.
От щастие пролетно грейва цветец.
Гали ни нежно Слънцето бляскаво.