Троянди

Юлия Рябенко
Троянди – квіти людських сподівань,
Надії на краще, таємних бажань,
Недозволених мрій, шаленіючих снів,
Несподіваних вражень, сліпих почуттів.

Білі троянди – то символ печалі –
Сум почуттів, що давно вже зів'яли.
Так швидко краса їх безслідно зникає.
Життя довго тліє, лиш потім згасає.

Троянди рожеві – то символ любові –
Любові, що більше нагадує сповідь.
Щирість безмежна – дарунок природи.
Один лише погляд – все завжди виходить.

Жовті троянди – то символ страждання –
Страждаєм не ми, а змарніле кохання.
Тяжкий переддень осінньої зливи,
Скінчиться вона – для когось щасливо.

Троянди червоні – то символ розлуки –
Хай десь і колись – в час останньої муки.
Якщо двом серцям не вистачить крові,
Вони знову трояндами стати готові.

Чорні троянди – то символ надії –
Надії на те, що повернуться мрії.
Краплини роси змиють весь бруд.
Ми знову живемо – вільні від пут.