Пошуки

Василь Ганжар
Зодягну я свою стару кожушину.
Посох в руки,  та  й обридлий край покину
Бiльше жити в  цiй країні  я не хочу,
Пiду звідси куди-небудь свiт-за-очi.
Може  де- небудь   далеко та на волi
Я зустрiну запропалу свою долю.
Я скажу  їй: «Гей, элидарко i зраднице,
Де ховаєшся вiд мене, жартiвнице?
Ти обходиш мене, доле, стороною,
I ніяк  я  не зустрiнуся з тобою?
Чому водиш   одинокого   по свiту,
А вiд друзiв – нi  відгуку, нi привiту?
Знайди менi моїх   друзiв, бога ради.
Без них менi а ні світла, нi поради.
Ти  всiлякi спорудила перепони,
Завела тарифи, вiзи та кордони.
Хiба ж справдi ми були такi злочиннi,
Що ти нас так безсердечно розлучила?»