Не наче цвяшок! Руська Речь! Шевченко Т. Г

Екатерина Бабак
Цей вірш написан мої братом.

Пішу вірші на руськой речі!
Пані та пани, та підпанки прошу не коментувати
с точки зору граматікі!

Не наче цвяшок в серце вбитий
                Шевченко Т.Г.

Цвяшок у серце моє вбитий
Оцю дівчину  я ношу!
Згадаю папірець забитий,
Згадаю, тихо погрущу!

Чекаю я горою мовчки!
На шо розлука серце б’є?
Тягнуся  до своєї «дочки»,
Яка під серцем тут живе!

Чому те серденько горює?
Чому ти плачеш мов дитя?
Чому мене не помилуєш?
Коли молюсь до забуття?

Дівочі  сльози то є мара!
Дівочі сльози то обман!
Любов -  недужая  примара!
Любов – страждання океан!

На що мені слова порожні?
На що вони? Вони пусті.
Коли розлука  сном знеможним
Тече у нас удвох в крові!

Забила ти цвяшок у  спину!
Так! Краще злодій би убив.
Без тебе люба не загину,
А я тебе завжди любив.

На шо слова, оті шо кажеш?
На шо вони, вони  пусті.
Ти думкам  більше не прикажеш,
Що маком в полі зацвіли.

Не поталанило любові.
Не буду мріять на здогад.
Но,  не піду я більш с тобою.
Устав я битись невпопад.