Полiсся Заповiдник Серпень

Надя Чорноморець
Авторське виконання:
http://www.stihophone.ru/works.php?ID=23238


Ярило злагіднішало. Поліття.
Сова  урешт полегшено зітхнула.
На вереси бджолина юнь майнула.
Сосни й багону ель – терпке повітря.

Прислухатися – щось шепоче вітер.
Поскрипує в купинах хвоя снула.
Азалія ліхтарики згорнула.
У травах орхідеї ледь помітно.

Серед  крушин з джерел збігає річка.
Затріпотіла війками росичка.
У ялівцях жук-олень захмілів.

На сфагнах сивих очка журавлини.
Мости боброві, гаті та хатини.
З Болотницею млин загомонів…

2010