1аьнан туьйра

Марти Тамия
Iаьно пух1он верта тесна
Когаш к1ела тховса.
Хелхарх хьийза беттаса,
Лайн чимашца говза.
Кхин цхьана шарна герга яха,
Эхартана зама.
Кхоллам буьгуш цхьана тоха,
Хиндолчунах кхана.
Мел хьежарах йоцу кхачо,
Самах гина г1ан.
Мел ладег1арх к1орда ца до,
К1айчух туьйра хьан.

***

пуховую шаль
зима постелила под ноги
в танце снежинки
кружат со светом луны
на один еще год
время приблизило вечность
неизбежностью там
назначена встреча судьбе
без конца и начала
наяву увиденный сон
так волшебна и в белом
зимняя сказка о том