Три тополi

Бенджамин
Три тополі велетенські
Неможливо покорить,
Бо вони дуже високі
І упасти можна з них.

Навесні, коли природа
Прокидається зі сну,
Наче паличка чарівна
Оживляє всю землю.

А тополині коріння
п’ють в цю пору сік земний.
Щоб набухли їхні гілки
та пустили з них бруньки

І тоді усі тополі
криються листочками.
Мов зеленувате плаття
одягають всі вони.

Колихає їхнє листя
вітерець – вітровий син.
Розмовляють з ним тополі
Та й питають: де ходив?

Як захоче розповісти
де ходив і що робив,
зашумить тополим листям
Та й утікне, мов той див.

А коли могутній вітер
з люті по землі біжить,
гне тополі аж до землі
і зламати їх спішить.

Та не зможе він ніколи
три тополі поламать,
бо тримає їхній корінь
і гнучке у них гілля.

Ось за вітром суне хмара,
тонни вод вона несе.
Поливає три тополі
і за вітром геть пливе.

Переживши день похмурий,
три тополі не сумні:
їх веселять своїм співом
пташенята на гіллі.

Так, щодня і щогодини
поживають три сестри.
І нема їм що робити,
тільки вгору йдуть вони.

Кожна з них стать хоче перша
І, тому вони завжди
друться вгору якнайвище,
щоб до неба дорости.

             Квітень 2000р