Звертання до молодi

Бенджамин
Чому багато в світі горя?
Чому так важко людям жить?
Дуже вагоме запитання
Я хочу трохи обсудить.

Ми не задумуємось вранці
Що цього дня переживем?
Бо ми ще юні і не в змозі
Вирішувать стільки проблем.

Але і розум проявляти
було б доцільно в наші дні.
Бо лихий дух цього суспільства
Брехнею зводить геть усіх.

Нам зараз треба тільки вчитись
Оскільки ми ще молоді:
Як в цьому темнім світі жити
І серце зберегти в душі.

Та не усі з нас добре вчаться
І часто так бува в житті,
Що хтось мішається на грошах
І ставить першим у житті.

А поміж тим ми забуваєм
Про найважливіше в житті –
Що ми життям своїм повинні
Одному Богу на Землі.

Ще, іноді таке буває
Що слава розум мутить всім.
В бою за славу той програє
Хто слабший. Сильний виграє!

Отож задумайтеся люди
І той хто ними стать спішить.
Про те ким хочете ви стати,
І чи поможе це вам жить!


               Травень 2000р