Дато илли

Марти Тамия
Сел эсала шена т1ейоьху,
Кхийдош дато нур.
Батто тховса иллеш доху
Тедеш синан х1ур.
Цхьа къайле дахарах юцуш
Cеда жайна диллина,
Цхьа гу1йре б1аьстенах хуьйцуш,
Ирсе мог1а язбина.
 
Серебристая серенада

Так нежно тянет к себе
Серебристой серенадой месяц
Льется песнь его на душу
И таинственной строкою
Как далекая звезда
Как цветение весною
В книгу жизни вписана