into a deep sleep for a long time

Леона Вишневська
Я могла б спати...тижнями,місяцями,
роками.
я своїми руками перенесла б літаргію

у найвищий апогей задоволення.
 тоді б наші оргазми,як рушійні стихії,
в матриці снів досягали оновлення.
ти притуляв мої ніздрі до скла,
щоб воно спітніло,але надто тонкою була
конструкція сонного тіла.

у горлянці застрягло яблуко,
таке,яке Єва згодувала Адаму...
я приймала від нього ліки,
а по мені топтався ногами
негідник,що був чоловіком.

...знаєш,поки ти спав-я ламала руки,
 обдерла до крові коліна.
Щоб ти не почув жодного звуку,
я мовчки ковтала слину.

засинала частіше вдвох,
але,коли прокидалась,то була наодинці...
мій океан поволі засох,
я його пелюстками сховала у скриньку.