Акказийн б1аьсте х1аваъах ийна

Марти Тамия
Акказийн б1аьстено х1аваах ийна,
Саде1ар лоьцуш, корта хьийза.
Мел йог1у суьйре сел тамашийна,
Iаламо лоькху мукъамаш хеза.
Г1аттийна 1аьно дижийна туьйра,
Замано керчош дуьненан х1оз.
Зезагийн курсаш беснашца ийна,
Тулг1енах техка 1енадеш жаз.
Г1арг1улийн г1енаш
мархашца дохкуш,
Сийналлехь к1айдаргийн жут,
Мелачу мохо шах-татнах кхоьхьуш,
Генарчу даймехкан сурт.

кружит голову акации весна

кружит голову акации весна
растворившись в этот странный вечер
в воздухе где музыкой полна
и природа вся в волшебной неге
пробудилась от промерзших зим
круговерть земная неизменна
сонные ресницы-лепестки
таинства весеннего нетленность
стая журавлиных белых снов
аквaрелью облаком на синем
тихий шепот странников-ветров
навевает образ дома милый