Гур мыплъэмэ, нэр плъэкъым, -мэ1у и макъ...

Роза Агоева
"Гур мыплъэмэ,нэр плъэкъым,"-мэ1у и макъ
Псалъэжь губзыгъэу адыгэ псалъэжьым.
1уэхущ1эм и бжэр щы1упхам хуэсакъ,
Еда1уэ уи гум,упэмыпсэлъэжу!

Къыптырилъхьэнкъым Тхьэм пхуэмышэчын,
Тхьэ пащхьэм ихьэжыф уи напэр къабзэу!
Гугъуехьу щы1эм япэлъэщыфынщ
Пэж щ1экъуу,зи гур вагъуэ нуру къаблэр!

"Блэ хэсщ мыублэ 1уэхум,"-хьэлэмэтщ
Жьы зэрымыхъур зэи псалъэжь захуэр.
Сыхьэтхэр мажэ,махуэхэр блолъэт,
Къыхэх тэмэму гъащ1э гъуэгур хахуэу!

Зехъуэж дунейм псынщ1ащэу,ауэ-щэ,
Укъыхэмынэу псэк1э уи ДЫГЪУАСЭМ,
ПЩЭДЕЙМ ухэмыбакъуэу,НОБЭМ пщ1э
Хуэпщ1ыфу,и1э,маржэ,зыхуэгъасэ!

***вариант этого стих-я на рус.яз.
Кабардинской поговорки утверждает глас:
"То,что сердцем не увидишь,не заметит глаз."
В неизвестность робко открывая дверь,
Просто слушай сердце и ему поверь!

Испытаний не под силу нам Господь не шлёт,
Дух крылатый одолеет всё,стремясь в полёт,
И не зря веками нам о том твердят,
Что"глаза боятся,руки же творят."

Неподвластен ход времён нам,скоротечна жизнь,
Выбирая путь единый,новшеств не страшись!
"В деле неначатом прячется змея"-
Вечно молодая мудрость бытия!

Совершая неизменный свой круговорот,
Человечество упорно движется вперёд,
Не пора ль учиться жить сейчас и здесь,
Всё воспринимая как Благую весть?