III Танок драконiв

Наталка Змиивна
...Бачиш, он там – б’ються два дракони:
Ніби танцюють танок блискавичний і величний.
В небі ясному
Сердито кружляють
Сірий і жовтогарячий...

Ти ще такого не бачив!:
В диму гіркому
(то полин палає!)
Довгі шиї сплітають в ніжній люті істоти одвічні;
В очах супротивника втопаючи, надсилають одне одному благословення-прокльони...
Не підходь: там б’ються два дракони!
Не наближайся – там танцюють дракони...

2007