Незрозумiло тужний вечiр

Александр Зубрий
…Сонце вечірнє, мов рана на небі,
Світло криваве ллє в моря смарагди.
Хвилі, мов коні, гонитвою спінені,
Спини блищать їх вологими кахлями.

Чайки чаклують - у вітрі потужному
Час зупиняють, не рухають крилами.
День помирає. І серцю щось тужно,
І, мов щеня воно, згублене, квилить.

Місяць зірки забиває у дошку
Чорного всесвіту, пилом укритого.
Може він – кат? Щоби жертві дошкулити,
Тіло її обертає на сито?

Чорними пальцями гори в молитві
Витягли тіні, бажаючи милості.
Дзвони, із тиші вечірньої вилиті,
Мовчки виконують арію з «Тоски»…

2011

Пи.Си. Майже верлібр, рими асоціативні, зі зміною наголосів у рядках.