Втеча за втечею укр. мова

Александр Кудь
Втеча за втечею
втеча за втечею,
До речі,
А ти пливеш за течією?
Чи переходиш в брід?
Тоді, хто твій гід,
чи наставник…
Що? Ти одинак?
всі навколо вороги
і так далі за програмою…
Я знаю, бувають вдалими
спроби бути щасливим,
що не всі люди кретини
і тому подібне.
Що є здібні
до маскування,
загравання
з реальністю
(роблячи добро чи навпаки капості)
з якоюсь особливою пристрастю
витрачаючи по триста
годин в добу на всілякі розмови про…

Я щойно переїхав Дніпро,
тут воно ширше за більшість людських душ,
глибше всіх калюж
нашої країни.
Не чистіше, але чесніше людини.

Здається, що всі виміри
вже виміряні,
але той де моє натхнення
не вірить…
- На це
Так само не має відповіді,
як питання про яйце
і курку.
Можна довго кликати сивку-бурку,
але не дочекатися на його появу.
Тому просто підключай уяву,
відкрий душу й серце,
спробуй просто відчути це…
Ну я і відчув,
спочатку почув голоси,
потім рука почала записувати символи,
що більшість людей називає буквами…
- Ти щось багато буркаєш
останнім часом собі під ніс,
наче великий хлопець, високий зріст,
міцненька статура,
займаєш місце у структурі
університету, але щось постійно
бурчиш собі під ніс…
- Знаєш, я не виріс,
(ну хіба що в зрості)
у мене багато злості
як у «справжнього чоловіка»,
але ще більша віра в добро
(головна не відповідність віку).
Я вірю в справедливість
і трохи в кохання,
відносини я вважаю
найчастіше просто змагання,
намагання
здаватися кращим.
А взагалі то я пропащий,
тобто зі мною не легко
іншими словами краще не зв’зуватись)
я прекрасно підходжу на роль
того з ким можна радитись,
а ось для відносин,
я як кажуть у воєнкоматі – «нє годєн».
То му і подорожую в інші виміри,
що насправда ще досі не виміряні,
де мешкає моє натхнення,
де раз або два у день я
підключаю свій мозок
до вселенської системи пізнання,
що дозволяє вирішувати рівняння
нашої геометричної дійсності…
і ще: так я дійсно вірю в світ без підлості й низості.