Калыханка

Евгений Пешко
Зачыняюцца вочкі, сення ў ночкі,
У даль адплывае, сноў карабель,
Спіце сыночкі, маленькія дочкі,
Іх зорачкі коўдрай, накрыйце цяплей,
Сцішся вятрыска, луна ужо нізка,
Коцік-мурлыка, сціш свой напеў,
Сон вельмі блізка, Над гэтай калыскай,
Толькі, ты, вочкі, заплюшчы хутчэй!