Донбас-1976

Александрина Кругленко
Статечні дідугани-терикони
Зоріють блиском полум'яних мас.
Встає на сході маревом червоним
Мій рідний край, мій рідний край - Донбас.

Дзвенять пласти, теплом сердець налиті,
Шахтарських рук віншуючи красу,
Щебече жайвір над достиглим житом,
І діти сонце у очах несуть.

Співаю вдаль пісні на повні груди.
Пливуть дороги аж за небокрай...
Це мій Донбас - вугілля, хліб і люди.
Це мій Донбас - чудовий рідний край...