Тропарь Казанской иконе Божьей Матери

Москаленко Оксана Брониславовна
Заступница усердная и Мати Бога Вышняго,
За нас, за грешных, молиши Ты Сына Твоего.
О, Мати Богородице, Ты каждого услышала.
В скорбех – от зол и напастей, – избавь нас от сего!

Ты нам еси спасение. Грехом отягощенные,
Мы предстоим и молимся, пришедши под Покров,
К Тебе душою чистою и сердцем сокрушенные
Пред чистым Твоим Образом стоим в слезах без слов.

К Покрову прибегающим, в молитвах православныя
Даруй Ты нам полезныя! – смиренно воспоим:
Ты, Дево Богородице! Владычице державная!
Ты бо еси – Божественный Покров рабам Твоим!

04.11.2012
___________________________
*) Тропарь – краткое молитвенное песнопение, в котором раскрывается сущность праздника или прославляется священное лицо.

Канонический текст тропаря иконе Казанской Божией Матери:
«Заступнице усердная, / Мати Господа Вышняго, / за всех молиши Сына Твоего Христа Бога нашего, / и всем твориши спастися, / в державный Твой покров прибегающим. / Всех нас заступи, о Госпоже Царице и Владычице, / иже в напастех и в скорбех, и в болезнех, обремененных грехи многими, / предстоящих и молящихся Тебе умиленною душею/ и сокрушенным сердцем, / пред пречистым Твоим образом со слезами / и невозвратно надежду имущих на Тя, / избавления всех зол, / всем полезная даруй / и вся спаси, Богородице Дево: / Ты бо еси Божественный Покров рабом Твоим».