Гора Грецька

Надя Чорноморець
Над містом – дзвоном невідлитим –
Над суєтою височить.
Минувшиною німо снить,
Віків напівзабутим мітом.

Після нашесть несамовитих
У місті Грецькім не пожить.
Дитинець вріс. Лиш гомонить
Над насипом гульвіса-вітер.

Святоірининських хорів
Молільний голос згомонів.

Подейкують – на цій місцині
Чекав Станіслав пароплав,
Й імператриці Катерині
Осяйну зустріч готував…

2010