Чорни троянды

Иван Андрощук
Чорні троянди

Ми чорні троянди. Ми зовсім не з ночі.
Ми з іншого часу. Ми з іншого світу –
Жахливо прекрасні, небачені квіти,
Рослини з безодень космічних урочищ.

Ми чорні троянди. Ми з іншого світу.
Космічні принцеси у чорних коронах,
Народжені в променях чорного сонця,
Напоєні квантами чорного світла.

Космічні принцеси у чорних коронах…
Ми знали морози космічних просторів,
В зеленій імлі – фіолетові зорі,
Ми ждали світанку крізь ночі безсонні.

Ми знали морози космічних просторів,
Ми чорному сонцю співали осанну,
На мить осіянні його небесами
В безоднях ущелин, стрімких і потворних.

На мить осіянні його небесами…
Ми чорні троянди з далекого світу –
Жахливо прекрасні, небачені квіти ,
Та що вам казати про чорні троянди…