МузИка

Надежда Погребняк
Крок за кроком потихенько
Наче кошеня маленьке
Входить в музику онук
Хоч і коштує це мук

Нотки треба позбирати
І на місце поскладати
Кожна звук свій подає
Відгадай же хто я є

До-ре-мі-фа-соль-ля-сі
На зарядку вийшли всі
До-сі-ля-соль-фа-мі-ре
Хто ж їм вправи підбире6

Й тут онук заметушився
Поміж нот він заблудився
Умостивсь за фортепіано
І зіграв на ньому гаму

Поки вправи підбирав
Собі пальці розминав
Що зіграв не зрозумів
Але добре пропотів

Ноти вчительку бояться
В одну мить їй всі коряться
А зі мною заграють
Мук страшенних завдають

Тут усе неначе в казці
Вчителька є на підказці
Уладнає всі проблеми
І приступимо до теми

До-мажор і ля-мінор
Чути вже на коридор
Грає внук наш вже етюди
Дасть Бог вибереться в люди