Коли до серця стука весна...

Надя Чорноморець
Коли до серця стукає весна
Здоровий глузд – у повені в облозі –
Запруди шалу витримать не в змозі –
Бруньки думок на друзки розтина.

Полохкає збентежена струна.
В оманливім свавільнім передгроззі,
П’яніє вітер на глухій дорозі.
Скрисає крига – звабна й голосна.

Крилатим – зачерпнути буревій,
Безсилля часу і відгомін мрій,
І музику, що лагідно зітхає.

Зневолить спокій найсолодший щем,
Та спрагле серце сповниться дощем,
Лиш корогви весна порозкриває.