I loved thee - Alexander Pushkin

Оксана Игоревна Василенко
I loved thee: of that burning fire, charred ashes,
Perchance, are even now smoldering in me.
Mind not those feeble sparks and fleeting flashes,
For I would never wish to sadden thee.

I loved thee, now feeling timid, now jealous,
Yet no hope cherished, never gave a sign.
I loved thee with a love so tender, so zealous—
May God grant thee another love like mine.



Я вас любил: любовь еще, быть может,
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем.

Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам бог любимой быть другим.