Хотiла в хорi я...

Надя Чорноморець
Хотіла в хорі я – великому – співать.
Та лиш чомусь і вранці, й вдень, і ввечері –
Я мию посуд. Я на це приречена.
Натхненний наспів лиш не наздогнать…

І їжу треба – смачно – готувать,
Не варене, не смажене, не печене,
Не пересолене, не переперчене –
Щоб пальчики хотілось облизать.

Щоб свіжою була завжди сорочка.
Щоб павутиння не висіло оторочкою,
Ще – перукарка, покоївка, друг.

Вивчають іноземну мову діти,
Доглянуті, одягнуті, зігріті.
Ви де, слова? Де ви, пісні? А у у...

1996