Я - член Союза Счастья, Любви и Процветанья!..

Светлана Шиманская
Отброшу все тревоги, обиды и метанья,
И в творческие волны всем сердцем погружусь!..-
Я - член Союза Счастья, Любви и Процветанья!
На ниве размышлений без устали тружусь!

Как пчёлка собирает с цветов нектар чудесный,
Так, и поэт - из мыслей бессмертие творит...
Соединив земное с энергией небесной,
Он служит, как вселенский пространственный магнит.

Таинственно ныряя в глубины подсознанья,
Летают наши души в теченьях временных...
В божественных потоках - излишни заседанья,
И нет голосований в просторах неземных...

Настолько всё прозрачно, что жизнь, как на ладони...-
И время отражает все странствия судьбы...
Здесь Мудрость восседает на вечном звёздном троне,
А Высший Суд решает - каким пространству быть...

Наполним души верой, энергией и силой,
А разум - вдохновеньем и светом мощных слов!..
Сольёмся духом с Музой, волшебно-златокрылой,
И будем с наслажденьем творить узор веков!..

/стихоаффирмация/

*   *   *
Благодарю замечательную болгарскую поэтессу
Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki
за яркий и глубокий перевод моего стихотворения:

Член съм на Съюза - Щастие, Любов и Процъфтяване!

Ще отхвърля всички тревоги, обиди и съмнения,
и с цяло сърце във вълните творчески ще се потопя!...
Член съм на Съюза - Щастие, Любов и Процъфтяване!
Без умора на нивата на размислите ще се трудя.

Както пчелата нектар чуден от цветовете събира,
така и поетът - от мислите си безсмъртие твори...
Съединявайки земното със енергията небесна,
той служи като вселенски, пространствен магнит.

Тайнственно гмуркайки се в дълбините на подсъзнание,
летят душите ни във временни течения...
В Божествените потоци - са излишни заседания
и няма гласувания в просторите неземни...

Така прозрачно е всичко, че животът е като на длан...-
И отразява времето всички странствания на съдбата...
Тук Мъдростта царува вечно на звездния си трон,
а какво да е пространството само Висшият Съд решава...

Ще напълним душите си със вяра, енергия и сила,
а разума - със светлина и вдъхновение от мощни слова!..
Ще се слеем духом с Музата вълшебно-златокрила,
и ще творим със наслаждение на вековете рисунъка!...


*
"Позитивное мышление"
Иллюстрация - Josephine Wall "Rainbow girl"