Максим

Олег Омелянчук
Латинське "ен" - і слово "УкраїNа"
Уже по-ватиканськи вигляда.
"Тю!- ти сказав - Чи  то хіба біда?
Воно нам на майбутнє геть не вплине,

Ще й навпаки - покращить дещо участь:
Рим зробить так, що все нам буде клас!
(До того ж європеїзує нас.)
Покаже москалю його дрімучість,

Азійцю скрутить перед носом дулю,
Сябра насварить пальцем з-за Дніпра...
Такі часи - відважитись пора!
А літера, то тільки закоруля."

Та й зник собі. Я ж все шукаю спокій,
І не знаходжу - хай би йому біс!-
Бо мені вкотре снився Кривоніс.
А що таке - чотири сотні років?