Голос трави

Надежда Сульжицка
Ти про краплі в мене вливала прокляття:
Знати те що буде, чи колись було.
Може схаменуся, чи прийде каяття,
А може з тобою воно загуло.
Родова відзнака - ні зняти, ні змити.
До останку буду тягнути цей віз.
Нас тепер з тобою воєдино злито -
Трави голос чую, що вітер приніс.
Я спізнала, мамо, чом сміються квіти,
Що віщує в полі скошена трава.
Та відчула радість, яку тільки діти
Чують, як звертають до свого двора.
Я стрибну в криницю, щоб вхопити зорю,
Я злечу з тобою у високий вир.
Я тобі вклонюся за знання, за долю,
Я тебе не зраджу, тільки в мене вір.