Н хто

Евгений Пешко
Не маўчы! Скажы, што хацеў даўно...
Святы дух цябе абароніць!
На крыві, іх, мільёны ўзышлі над труной,
Па засценках парламенцкіх калідораў!

А што ім, усім да нас... ім, жывелам,
Папяровы хруст грошаў больш значны,
Чым жыцце мільёнаў, простых, людзей,
Іх каханне, беды і шчасце!

Не дзіцячыя гульні, яны, павялі -
НАШ, народ ужо стогне і плача!
"Божанька, Божанька, ты, памажы!"-
Моляць да Бога нявінныя маці...

"Літасці просім, бо больш няможам,
Гэткія здзекі, усе разам цярпець,
Даруй нам жыцце, забяры свае грошы,
Толькі не трогай, ты, нашых дзяцей!"