Капки акварел -22. Старият град

Борис Калинов
Старинни
улички…
Все в многоъгълни
разкръстици
засрещнати,
стари спомени
по потъмнели
порти
сладостно
одумват…
А пролетните
цветове
разсипват радост
по балконите…
мънички слънца
по каменните
плочи
лумват…

***
Звънят…
Пеят
троегласно
камбаните
на Храма.
Нагоре…
Нагоре водят
всички улици
от старост
с натежали
плочници.
Душата
моли се
безгласно…
Душата ми
сега е просто
няма!

Б.Калинов
17.Април 2011г.
Пловдив
Художник: Деньо Чоканов "Старият Пловдив- чаршията"